انواع سایت های اینترنتی

  • انواع سایت های  اینترنتی

روش های مختلفی برای راه اندازی یک سایت وجود دارد که به طور کلی می توان تمامی آنها را شامل یکی از این دو دسته دانست:

۱. سایتهای ایستا

۲. سایتهای پویا(بیش از 98 درصد سایت امروزه به این صورت هستند)

سایتهای ایستا سایتهایی هستند که صفحات آن یک بار ساخته شده یا اصطلاحاً کدنویسی می شوند و در دفعات بعدی اگر خواسته باشیم تغییر در آنها ایجاد کنیم، باید دستی برویم و پروندهٔ همان صفحه را ویرایش کنیم. در این روش صفحات مختلف سایت ما را فایلهای مختلفی تشکیل میدهند که از طریق لینک ها در صفحات مختلف می توانند به همدیگر ارتباط داشته باشند.

این گونه سایتها ساده ترین روش برای طراحی سایت به حساب می آیند و نرم افزارهای مختلفی برای این کار هم وجود دارد. هر چند شما حتی قادرید با نرم افزار notepad خود ویندوز که یک برنامه ویرایش متن ساده است هم اقدام به کدنویسی و ساخت صفحات HTML سایت خود کنید. محتویات صفحات سایت شما به این روش با برچسبهایی که همان کدهای HTML است علامت گذاری می شوند و روی هاست بارگذاری می شوند. پس از آن هر بازدید کننده که آن صفحه را از هاست درخواست کند،می تواند آن را درون مرورگر خود باز کند و محتوای آن صفحه را ببیند. این روش کلیات کار طراحی سایت به صورت ایستا است.

انواع سایت ها

از جمله نرم افزارهایی که می توان با استفاده از آنها یک سایت ایستا طراحی کرد، میتوان به Dream Wea Ver و یا WySi Wyg Web Builder اشاره کرد. این نرم افزارها به صورت بصری اقدام به ساخت صفحات ایستای سایت شما میکنند. یعنی مثلا شما میخواهید یک عکس را در مکانی از صفحه وارد کنید. عکس را از جایی از رایانهٔ خود می گیرید و آن را در جایی از صفحهای از سایت خود قرار می دهید. این کار را برای اضافه کردن دیگر اجزاء باید انجام دهید. این کار را برای هر صفحه از سایت که می خواهید به روش ایستا ساخته شود را باید تکرار کنید. البته نباید فراموش کرد که نرم افزاری مثل Dream Wea Ver امکان طراحی و برنامه نویسی سایت های پویا را هم درون خود دارد.

از طرف دیگر نرم افزار های ویرایش کد هم هستند که با آنها می توان صفحات ایستای سایت را ساخت از این نرم افزار ها می توان به ++Notepad و یا Sublime Text اشاره کرد. که یک ویرایشگر متن ساده به حساب می آیند و شما با دانستن نحوهٔ کدنویسی HTML و CSS میتوانید صفحات مختلف سایت خود را طراحی کنید.

پس تا به اینجا فهمیدید که برای طراحی صفحات ایستای سایت حتماً باید کدنویسی HTML و CSS را یاد داشته باشید. حالا اینکه اینها چه هستند، در قسمت بعدی برای شما توضیح خواهم داد. ولی نکته ای که می ماند این است که طراحی سایت به روش ایستا معمولاً به ابزار خاصی نیاز ندارد و حتی هاست شما میتواند یک فضای میزبانی کاملا ساده باشد. اما یک سایت پیچیده را نمیتوان از طریق این روش پیاده سازی کرد. خیلی از اوقات ما نیاز داریم کارها به صورت خودکار برای ما انجام شوند. پس باید برنامه نویسی تحت وب را بیاموزیم که معروفترین زبان های برنامه نویسی تحت وب PHP و ASP هستند. اما اینکه نخواسته باشیم این زبانهای برنامه نویسی را بیاموزیم، راهکاری وجود دارد که به شما خواهم گفت.

اما روش دیگری که برای راه اندازی سایت میتوانیم از آن استفاده کنیم، ساخت سایت به صورت پویا است. برای ساخت سایت به صورت پویا، اول باید یک بار پایهٔ سایت را برنامه نویسی کرد که این کار را باید با استفاده از زبان های برنامه نویسی انجام داد. پس از آن میتوان به راحتی صفحات جدید را با ساختار از قبل تعیین شده ساخت و روز به روز به تعداد صفحات سایت اضافه کرد.

نگران نباشید! میدانم که الان شما با خودتان می گویید که من برنامه نویسی بلد نیستم! شاید لازم نباشد شما چنین سیستمی را از نو برنامه نویسی کنید. چرا که از قبل دیگران فکر اینجا را برای شما کردند. چنین برنامه هایی در سطح وب وجود دارند که علاقه مندان میتوانند از آنها برای راه اندازی سایت پویای خود استفاده کنند. منظور از پویا این است که شما به عنوان مدیر سایت یا طراح سایت نیاز ندارید تک تک صفحات را دوباره کدنویسی کنید. تنها کاری که می کنید این است که محتوای جدیدی را با استفاده از ویرایشگرهای دیداری وارد سایت خود می کنید. به این گونه نرم افزارها که روی هاست شما نصب می شوند و معمولاً هم رایگان هستند، سیستم مدیریت محتوا یا CMS گفته می شود که از پرکاربردترین آنها میتوان به وردپرس و جوملا اشاره کرد. این سیستمهای مدیریت محتوا رایگان هستند و با زبان برنامه نویسی PHP نوشته شدند. تمامی اطلاعات سایت هم درون پایگاه دادهٔ MySQL ذخیره می شوند. پس اینجاست که الان می توانیم درک کنیم چرا باید هاستی را بگیریم که از ساخت پایگاه داده پس درست است که ساخت یک سایت پویا نیاز به دانش برنامه نویسی دارد. اما با استفاده از سیستم های مدیریت محتوا که به نوعی سایتهای پویای از قبل برنامه نویسی شده هستند و به رایگان در اختیار هر کسی قرار می گیرند، میتوانید در عرض چند دقیقه سایت پویای خود را راه اندازی کنید. امروزه خیلی از افراد سعی می کنند از این روش برای ساخت سایت استفاده کنند.

دسته بندی انواع سایت ها از نظر محتوایی

انواع مختلفی از وب‌سایت‌های اینترنتی وجود دارد که هر کدام به منظور ارائه خدمات، اطلاعات یا تجارت در زمینه‌های مختلف طراحی و توسعه می‌یابند. برخی از این انواع شامل:


1. وب‌سایت شخصی یا وبلاگ: وب‌سایت‌های شخصی معمولاً توسط افرادی ایجاد می‌شوند که تمرکز آنها بر روی به اشتراک گذاری تجربیات شخصی، علایق و هوائی خاص یا محتوای خلاقانه است.


2. وب‌سایت شرکتی یا سازمانی: این نوع وب‌سایت‌ها برای ارائه اطلاعات درباره شرکت‌ها، سازمان‌ها، موسسات، و خدمات یا محصولات آنها طراحی شده‌اند.


3. وب‌سایت فروشگاهی یا تجاری: وب‌سایت‌های فروشگاهی به معرفی و فروش محصولات و خدمات از طریق اینترنت می‌پردازند. این شامل فروشگاه‌های آنلاین، بازارهای الکترونیکی، وب‌سایت‌های مزایده و ...


4. وب‌سایت خبری یا رسانه‌ای: وب‌سایت‌های خبری و رسانه‌ای اخبار، مقالات، ویدیوها و سایر محتواهای رسانه‌ای را منتشر می‌کنند.


5. وب‌سایت آموزشی یا آکادمیک: این نوع وب‌سایت‌ها برای ارائه محتوای آموزشی در زمینه‌های مختلف ایجاد شده‌اند، از جمله دوره‌های آموزشی، مقالات علمی، ویدیوهای آموزشی و...


6. وب‌سایت جامعه‌محور: این وب‌سایت‌ها به ایجاد یک فضای آنلاین برای ارتباطات اجتماعی، تبادل نظر، و اشتراک گذاری محتوا توسط کاربران می‌پردازند، مانند شبکه‌های اجتماعی.


7. وب‌سایت حکومتی یا دولتی: وب‌سایت‌های حکومتی یا دولتی برای ارائه خدمات و اطلاعات مرتبط با دولت، سازمان‌های دولتی و خدمات عمومی ساخته می‌شوند.


8. وب‌سایت حرفه‌ای یا رزومه: وب‌سایت‌های حرفه‌ای برای ارائه اطلاعات و اعلام توانمندی‌ها و تجربیات حرفه‌ای فرد یا شرکت به منظور استخدام یا ارتباط با مشتریان طراحی می‌شوند.


همه این انواع وب‌سایت‌ها دارای نیازها، محتواها و هدفهای متفاوتی هستند و برای طراحی و توسعه آنها باید به ویژگی‌ها و نیازهای مخاطبان مورد نظر دقت شود.

نوشتن نظر

توجه: HTML ترجمه نمی شود!
    بد           خوب

برچسب ها: آموزش-cms, آموزش-طراحی-سایت, وردپرس, جوملا, طراحی-سایت-با-وردپرس, طراحی-سایت-با-جوملا, سایت-ستاتیک, سایت-داینامیک

مطالب مرتبط

انواع وب سایت ها و روند تکامل آن

انواع وب سایت ها و روند تکامل آن

وب سایت های اولیه به این شکل بودند که مح..

وردپرس یکی ازمحبوب ترین ها

وردپرس یکی ازمحبوب ترین ها

یکی از محبوب ترین سیستم های مدیریت محتوا..

طراحی سایت با استفاده از جوملا

طراحی سایت با استفاده از جوملا

شاید بسیار شنیده اید طراحی سایت با ..

هدف از طراحی سایت

هدف از طراحی سایت

بسته به اینکه چه نوع هدفی در سر می پرورا..

سیستم مدیریت محتوا یا CMS

سیستم مدیریت محتوا یا CMS

در بخش انواع سایت های اینترنتی دیدیم که ..

کسب  و کار در فضای مجازی

کسب و کار در فضای مجازی

فضای مجازی در سال های اخیر پتانسیل بسیار..