سیستم اختصاصی سایت - طراحی سایت با cms اختصاصی

  • سیستم اختصاصی سایت - طراحی سایت با cms اختصاصی

تا اینجای آموزش طراحی سایت،  باطریقهٔ راه اندازی یک سایت با استفاده از یک سیستم قدرتمند مدیریت سایت،  مانند وردپرس یا جوملا آشنا شدیم. این سیستم ها  با زبان برنامه نویسی PHP و پایگاه دادهٔ MySQL نوشته شده است. PHP یک زبان برنامه نویسی تحت وب است که برای ساخت یک سامانة اینترنتی از آن استفاده می شود. سیستمهای مدیریت محتوا هم از این گونه زبانهای برنامه نویسی کمک می گیرند و با در نظر گرفتن نیاز اکثر مخاطبین خود، سیستمی را طراحی می کنند که نیاز اکثر آنها را پاسخگو باشد. اما گاهی از اوقات ممکن است با اینکه بتوان با این گونه نرم افزارها سایت مورد نظر خود را راه اندازی کرد،

حتی اگر سایت به صورت اختصاصی نوشته می شود باید با فریم ورک های معتبر و رایج نوشته شود که توسعه آن راحت باشد و کد حتما کامنت گذاری شده باشد

اما برای افزایش بهره وری کار باید دست به کار شد و سیستم مورد نظر خود را از صفر برنامه نویسی کنیم. مثلاً اگر قصد داشته باشیم یک سایت شبکه اجتماعی مثل فیسبوک را راه اندازی کنیم، درست است که شاید بتوان با وردپرس  یا جوملا هم مثل آن را راه اندازی کرد، اما مطمئناً بهینه نیست و این جاست که باید با در نظر گرفتن همین کاربری، سیستمی را برنامه نویسی کرد که در نهایت سایت شبکهٔ اجتماعی ما را بسازد. اینجاست که قضیهٔ طراحی سایت کمی پیچیده میشود و شاید حتی از پس یک نفر هم بر نیابد. باید یک گروه روی این پروژه کار کنند و سایت مورد نظر را بسازند و پس از آن برای مدتی به صورت متوالی دنبال عیب های آن بگردند وآنها را برطرف کنند. به این نرم افزار سیستم اختصاصی سایت گفته می شود.

البته جهت اطلاع شما باید عرض کنم که برای هر کاری که فکرش را بکنید از قبلی CMS یا سیستم مدیریت همان نوع سایت ساخته شده و شما با جستجوی همان نوع اسکریپت در اینترنت می توانید به انواع مختلف و رایگان آنها برسید. مثلاً سیستمهای مدیریت آموزش یا LMS با یکی دیگر از اسکریپت های رایگانی هستند که در محیط وب موجودند و بدون اینکه خواسته باشید زمان و هزینهٔ خود را روی توسعة از صفر یک سیستم بگذارید، بهتر است روی آنها کار کنید و برای نیاز خود سفارشی سازی شان کنید.

برای طراحی سیستم اختصاصی سایت باید از شرکت های طراحی سایت کمک بگیرید. البته همه نمیتوانند هزینه های طراحی سایت اختصاصی را تحمل کنند. هر چند حتی ممکن است شرکت طراحی سایت مبادرت به برنامه نویسی از صفر سایت برای مشتری نکند! و از پروژه های قبلی که کار شده کمک بگیرد و برای مشتری های جدید هم از برنامه هایی که قبلاً نوشته شده استفاده کند.

معمولاً شرکتهای بزرگ به سمت طراحی اختصاصی یک سایت می روند. مثلاً آپارات را در نظر بگیرید که به عنوان یک سامانهٔ اشتراک گذاری ویدیو سعی کرد سایتی را بسازد که تا حد بسیاری حداقل در وب فارسی نو باشد. هر چند حتی برای ساخت چنین سایتهایی از کارهایی که قبلاً انجام شده الهام گرفته خواهد شد. در ضمن هزینه های سخت افرازی چنین سایتهایی هم کم نیست و باید روی سرورهای قدرتمندی باشند که با وجود بازدید بالا کم نیاورند و قدرت ارائهٔ خدمات را هنوز داشته باشند.

پس یکی دیگر از روش های راه اندازی سایت استقاده از یک سیستم اختصاصی بود که حتی ممکن است برای خرید این سیستم اختصاصی از پیش طراحی شده، هزینه ای را به شرکتهای ارائه دهندهٔ خدمات وب بپردازیم تا آنها برای ما سایت مورد نظرمان را طراحی کنند.

سایتهای خاص معمولا بیشتر از این روش استفاده می کنند. مثلاً فرض کنید سایتی که برای مطب یک پزشک ساخته شده و نیاز به یک سامانهٔ نوبت دهی هم دارد. یک سیستم اختصاصی معمولاً اینجا بیشتر کاربرد دارد. یک سیستم اختصاصی از نظر پیچیدگی هم به سطوح مختلقی تقسیم می شود. یک سایت ساده که حتی شاید خود شما هم بتوانید با کمترین کد به زبانهای برنامه نویسی تحت وب بنویسید که میتواند نوشته ها را از شما بگیرید و در قالب صفحات مختلقب به بازدید کنندگان سایت نشان دهد. یا اینکه یک سیستم پیشرفته باشد که کارهای خاصی را برای ما یا مخاطبان سایت انجام دهد.

طراحی سایت وردپرس بهتر است یا CMS اختصاصی؟

تصمیم بین استفاده از سیستم مدیریت محتوای (CMS) اختصاصی و یا استفاده از سیستم مدیریت محتوای موجود مانند وردپرس، بستگی به نیازها، توانایی‌ها و محدودیت‌های شما دارد. در زیر به برخی از مزایا و معایب هر گزینه اشاره می‌کنم:


مزایا استفاده از وردپرس:

1. سرعت و آسانی: وردپرس یک CMS پرطرفدار و محبوب است که بسیار آسان برای استفاده است. این به شما امکان می‌دهد تا به سرعت وب‌سایت خود را راه‌اندازی و مدیریت کنید.

2. انعطاف‌پذیری: وردپرس از طریق پوسته‌ها و افزونه‌ها امکانات گسترده‌ای را برای سفارشی‌سازی وب‌سایت ارائه می‌دهد.

3. به‌روزرسانی‌های منظم: وردپرس به طور منظم به‌روزرسانی‌های امنیتی و ویژگی‌های جدید را ارائه می‌دهد.


 معایب استفاده از وردپرس:

1. محدودیت‌ها در سفارشی‌سازی: به دلیل اینکه وردپرس یک CMS عمومی است، ممکن است محدودیت‌هایی در سفارشی‌سازی و قابلیت‌های خاص وب‌سایت شما وجود داشته باشد.

2. ابهام در امنیت: استفاده از افزونه‌ها و پوسته‌های شخص ثالث می‌تواند ریسک‌های امنیتی را افزایش دهد.


مزایا استفاده از  CMS اختصاصی:

1. سفارشی‌سازی کامل: با طراحی یک CMS اختصاصی، شما کنترل کاملی بر روی تمامی جنبه‌های وب‌سایت خود دارید و می‌توانید به دقت نیازها و خواسته‌های خود را برآورده کنید.

2. کارایی بالا: با طراحی و توسعه یک CMS اختصاصی، می‌توانید بهینه‌سازی‌های بیشتری روی عملکرد وب‌سایت خود انجام دهید.

معایب استفاده از cms اختصاصی:

1. زمان و هزینه: طراحی و توسعه یک CMS اختصاصی معمولاً زمان‌بر و هزینه‌بر است، زیرا نیاز به توسعه و آزمایش مستمر دارد.

2. نیاز به نگهداری و پشتیبانی: CMS اختصاصی نیاز به نگهداری و پشتیبانی مداوم دارد تا امنیت و عملکرد آن تضمین شود.

 نتیجه وردپرس بهتر است یا CMS اختصاصی:

اگر وب‌سایت شما نیاز به سرعت و آسانی در راه‌اندازی و مدیریت دارد و می‌خواهید از یک سیستم مدیریت محتوای پرطرفدار و پشتیبانی‌شده استفاده کنید، وردپرس یک گزینه عالی است. اما اگر به دنبال سفارشی‌سازی کامل و کنترل کامل بر روی وب‌سایت خود هستید و آمادگی دارید برای سرمایه‌گذاری زمان و هزینه برای توسعه یک CMS اختصاصی داشته باشید، طراحی یک CMS اختصاصی می‌تواند گزینه مناسبی باشد.

نوشتن نظر

توجه: HTML ترجمه نمی شود!
    بد           خوب

برچسب ها: CMS, سیستم-مدیریت-محتوا, طراحی-سایت-در-مشهد, وردپرس, جوملا, طراحی-سایت-اختصاصی

مطالب مرتبط

وردپرس یکی ازمحبوب ترین ها

وردپرس یکی ازمحبوب ترین ها

یکی از محبوب ترین سیستم های مدیریت محتوا..

طراحی سایت با استفاده از جوملا

طراحی سایت با استفاده از جوملا

شاید بسیار شنیده اید طراحی سایت با ..

هدف از طراحی سایت

هدف از طراحی سایت

بسته به اینکه چه نوع هدفی در سر می پرورا..

سیستم مدیریت محتوا یا CMS

سیستم مدیریت محتوا یا CMS

در بخش انواع سایت های اینترنتی دیدیم که ..

صفحات ایستا و پویا

صفحات ایستا و پویا

ممکن است هنگام گشت و گذار در اینترنت و م..

8 راهکار افزایش سرعت سایت وردپرس

8 راهکار افزایش سرعت سایت وردپرس

در دنیای امروزه که اینترنت به عنوان یک ..