سرور DHCP چیست و چگونه کار می‌کند؟

  • سرور DHCP چیست و چگونه کار می‌کند؟

DHCP مخفف عبارت Dynamic Host Configuration Protocol است که وظیفه آن این هست که به هر سیستم یک آدرس آی پی بدهد .

هر سیستم برای اتصال به شبکه نیاز به یک کارت شبکه دارد که این کارت شبکه پس از اتصال به یک IP نیاز دارد.حال این HP مورد نیاز را می توان یا از طریق دستی روی سیستم ست کرده یا از طریق سروری به نام سرور DHCP این کار صورت پذیرد. در صورتیکه شبکه LAN ما از تعداد زیادی سیستم تشکیل شده باشد جهت اتصال آنها به شبکه نیاز داریم که به همه کارت های شبکه آنها IP اختصاص دهیم.اگر قرار باشد این کار به صورت دستی صورت پذیرد بسیار زمان بر و غیر معمول خواهد بود.به همین جهت یک سرور به نام DHCP در محل شبکه نصب و راه اندازی می گردد که وظیفه آن تخصیص IP به هر سیستمی است که وارد شبکه می گردد.

سرور DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) یک نرم‌افزار یا دستگاه سخت‌افزاری است که وظیفه تخصیص خودکار آدرس IP، پارامترهای شبکه و تنظیمات دیگر به دستگاه‌های متصل به شبکه را بر عهده دارد. این سرویس به شبکه‌ها کمک می‌کند تا به صورت خودکار به دستگاه‌ها آدرس IP اختصاص دهند و از تداخل آدرس‌ها جلوگیری کنند.

امروزه با رشد تکنولوژی ،کسب کارها  در حال تغییر و پیشرفت هستند.که این امر باعث می گردد زیر ساخت سازمان جوابگو نباشد

عملکرد سرور DHCP چگونه هست

1. درخواست IP: هنگامی که یک دستگاه جدید به شبکه متصل می‌شود و IP خود را ندارد، ابتدا یک درخواست DHCP برای دریافت IP ارسال می‌کند. این درخواست به صورت broadcast (پخش) ارسال می‌شود و به تمامی دستگاه‌های موجود در شبکه منتقل می‌شود.


2. پاسخ DHCP: سرور DHCP درخواست را دریافت کرده و یک پاسخ DHCP را به دستگاه ارسال می‌کند. این پاسخ شامل آدرس IP اختصاص داده شده، مدت زمان اعتبار آدرس IP (lease time)، آدرس IP سرور DNS، دروازه خروجی (gateway) و سایر پارامترهای مورد نیاز است.


3. اختصاص IP: دستگاه متصل به شبکه پاسخ DHCP را دریافت کرده و آدرس IP اختصاص داده شده را به خود می‌گیرد. سپس از آن آدرس IP برای ارسال و دریافت داده‌ها استفاده می‌کند.


4. تجدید اجاره: پس از مدت زمان تعیین شده (lease time)، دستگاه باید مجدداً به سرور DHCP مراجعه کند و اجاره آدرس IP خود را تجدید کند. این فرآیند به تجدید اجاره معروف است و به دستگاه این امکان را می‌دهد تا مدت زمان استفاده از آدرس IP خود را تمدید کند.


با استفاده از سرور DHCP، ادارات و شرکت‌ها می‌توانند فرآیند مدیریت آدرس‌دهی IP را بهبود بخشیده و مدیریت شبکه را ساده‌تر نمایند.

نوشتن نظر

توجه: HTML ترجمه نمی شود!
    بد           خوب

برچسب ها: شبکه, هاستینگ, سرور, سیسکو, طراحی-سایت-در-مشهد

مطالب مرتبط

راه  اندازی امنیت شبکه

راه اندازی امنیت شبکه

مشاوره و راه  اندازی امنیت شبک..

میکروفون جاسوسی

میکروفون جاسوسی

امنیت شکننده تر از چیزی است که می اندیشی..